Jungle Gym® komplekts sastāv no īpaši izveidotām detaļām. Šis materiāls ir veidots ļoti rūpīgi, par galveno mērķi stādot Jūsu bērnu drošību. Detaļām nav asu stūru vai izciļņu un tās ir pasargātas no jebkura veida laika apstākļu iedarbības. Visas komplektu detaļas atbilst EN 71-1,-2,-3, -8 & -9 privātai lietošanai (Eiropas Drošības standarts) gadījumā, ja rotaļu laukums ir salikts un tiek lietots pareizi saskaņā ar šo rokasgrāmatu. Nenovirzieties no šiem plāniem vai nemainiet konstrukciju.

Brīdinājumi. Izmantot tikai mājās. Tikai lietošanai ārpus telpām. Maksimālais lietotāja svars ir 50 kg. Nav piemērots bērniem, kas jaunāki par trim gadiem. Piemērots bērniem vecumā no trīs līdz desmit gadiem.

DROŠĪBAS NORĀDES

Kokmateriālu izvēle

  • Jūsu komplekta kvalitāte ir atkarīga no Jūsu iegādāto kokmateriālu kvalitātes. Nauda, ko ietaupīsiet iegādājoties zemākas kvalitātes kokmateriālus, ātri vien ietekmēs montāžu un pēcāk arī sniegs zemāku gandarījumu.
  • Augšējo šūpoļu siju jāizvēlas ar sevišķu rūpību. Jūs varat pārbaudīt sijas piemērotību noliekot to ar abiem galiem uz paaugstinājumiem. Ar kāda cita cilvēka palīdzību uzkāpiet uz sijas un nostājieties līdzsvarā uz tās, pēc tam palecieties aptuveni 10 cm augstu. Pieliktais spēks uz sijas būs līdzīgs aptuveni 200 kg. Ja sija nesalūzt vai neieplaisā, tad tā ir derīga augšējai sijai. Neliela sijas ieliekšanās ir normāla parādība. Esiet uzmanīgs un negūstiet ievainojumus.
  • Kokmateriālam jābūt aizsargātam pret kukaiņu bojājumiem un koka puvi. Cieta koksne sniegs visaugstāko pretestību. Šādi kokmateriāli ir derīgi Jūsu spēļu komplekta veidošanai:
    - Kokmateriāli ar dabīgu pretestību koka puvei un kukaiņu radītiem bojājumiem, piemēram, Larix, Robinia, cieta tropisko koku koksne, Eiropas cietā koksne, ozols, kastanis, sarkanais ciedrs.
    - Ar spiedienu apstrādāta koksne.
  • Apstrādājiet visas zāģējuma vietas un galus ar āra apstākļiem piemērotu koksnes aizsardzības līdzekli vai krāsu, arī ar spiedienu apstrādātu koksni, kas tiek lietota.
  • Pievērsiet īpašu uzmanību daļām, kas saskaras ar zemi.
  • Apstrādājiet ar krāsu arī iegremdētos caurumus un caurumus virvju kāpnēm un rāpšanās virvei n Drošs spēļu laukums
  • Novietojiet Playset uz irdenas stabilas virsmas, piemēram, zāle vai cietā smilšu slāni. Neuzstādiet spēļu ierīci uz betona, grants, asfalta vai citām cietām virsmām.
  • Zemes virsmai ir jābūt līdzenai. Nelīdzenā vietā uzstādīta iekārta var sasvērties vai deformēties. Sasvere rada papildus slodzi uz savienojumiem un saitēm un ar laiku tās var atslābt un izkrist.
  • Drošam spēļu laukumam jābūt 200 cm brīvai zonai ap spēļu iekārtu uz visām pusēm. Nokrišana uz cietas virsmas var radīt nopietnus ievainojumus. Uzklāt zemes pārsegumu visā spēļu laukuma drošības zonā. Turpinājumā sniedzam ieteicamo zemes segumu sarakstu.
Ieteicamais materiāls nenoblietēts dziļums
Divreiz malta mizu mulča 50 cm
Vienveidīgas zāģa skaidas 50 cm
Tīra grants 50 cm
Tīras smiltis 50 cm
Zālājā

  • Drošā spēļu laukumā nedrīkst atrasties nekādas citas būves, žogi, garāžas, mājas, pārkārušies zari, veļas auklas, elektriskie vadi un citi priekšmeti, kas var ietekmēt spēļu laukuma drošību.
  • Nenovietot spēļu iekārtu uz takām un ietvēm.
  • Jebkurai apmalei jāatrodas aiz spēļu laukuma. (Zemes pacēlumi, dzīvžogi vai citas apmales.

Droša uzstādīšana

  • Bērni nedrīkst atrasties uzstādīšanas laukumā un spēļu laukuma drošības zonā līdz brīdim, kad tas nav atbrīvots no citiem objektiem un spēļu ierīce ir pilnībā uzstādīta, visas detaļas ir labi piestiprinātas un pārbaudītas, visi instrumenti un citi priekšmeti ir savākti un aiznesti no spēļu laukuma.
  • Spēļu iekārtas uzstādīšanu ieteicams veikt diviem pieaugušiem cilvēkiem, kuri spēj pacelt un nostiprināt sijas, rāmjus un citas smagas sastāvdaļas atbilstošā stāvoklī pirms sastiprināšanas vai saskrūvēšanas.
  • Sistemātiski pārbaudīt visu daļu un grupu komplektāciju, salīdzināt ar detaļu sarakstu.
  • Zāģējot, urbjot, krāsojot un saliekot spēļu iekārtu lietot atbilstošu drošības aprīkojumu (aizsargbrilles, putekļu masku un cimdus), it sevišķi strādājot ar presētu koksni.
  • Sekot montāžā lietoto darbarīku un iekārtu ražotāja drošības norādēm.
  • Nestāvēt uz platformas līdz spēļu iekārta nav pilnībā samontēta, ja nevariet sasniegt augstākos punktus, lietojiet kāpnes vai sastatnes.
  • Lai novērstu spēļu iekārtas apgāšanos vai šūpošanos, tai ir jābūt droši noenkurotai. Ja augsnes apstākļi neļauj pienācīgi nostiprināt enkurus, tos var iecementēt. Pārliecinieties, ka enkuri nevar izslīdēt no stiprinājuma vietas, jo bērni var uz tiem paklupt.
  • Pēc montāžas ar metāla zāģi nogriezt visus izvirzītos skrūvju un citu stiprinājumu galus. Ar metāla vīli nolīdzināt visas asās šķautnes.
  • Lai novērstu skabargu ieduršanos, apstrādāt koka daļas ar smilšpapīru. Tāpat ar smilšpapīru vai metāls vīli apstrādāt visus stūrus 3 mm rādiusā.
  • Nepievienot vingrošanas iekārtai papildus ierīces, piemēram, virves, ķēdes, cietas auklas vai citus priekšmetus.
  • Nekombinēt citu ražotāju produktus ar Jungle Gym® produktiem, jo tas var samazināt drošības līmeni.
  • Kombinācijā ar Jungle Gym® šūpoļu āķiem lietot tikai virves stiprinājumus Rope LockTM. Nelietot virves stiprinājumus Rope LockTM citiem mērķiem, piemēram, kāpšanai kalnos vai smagumu celšanai.
  • Šūpoļu āķu LS skrūve jāieskrūvē kokā pilnībā un jāpievelk cieši pie šķērssijas. Tas ir svarīgi, lai noregulētu Jūsu šūpoļu āķus pareizajā stāvoklī. Nepareizi uzstādīti vai noregulēti šūpoļu āķi var salūzt vai izkrist un būt par iemeslu ievainojumiem!
  • Attālumam starp šūpoļu piederumiem (piemēram, šūpoļu sēdekļa) un zemi jābūt vismaz 35 cm.
  • Attālumam starp piederumiem un rāmi jābūt vismaz 30 cm.
  • Attālumam starp šūpoļu āķiem jābūt 45 cm.
  • Attālumam starp šūpojošajiem piederumiem jābūt 45 cm.
  • Rāpšanās virvei un virvju kāpnēm allaž jābūt nostiprinātiem gan augš-, gan apakšgalā, jo brīvi karājošās virve var samezgloties cilpā un bērni var tajā sapīties.

Piederumi

Piederumi padara ierīci vēl jautrāku, piedāvā papildus rotaļu iespējas un padara tās drošākas nekā parasti.

Bolt caps

Ar bultskrūvju vāciņiem Jūs varat droši pasargāt bultskrūvju galviņas.


bolt cap in use, where you can see how it can be used as a cap on the bolts of the tower for safety

Ground Anchors

Zemes Enkuri tiek lietoti, lai noenkurotu rotaļu laukuma aprīkojumu stipri zemē tā, lai tas nevar izkustēties vai šūpoties.

ground anchor in use to see where to install them on the tower

Cat stop

Kaķu Apture ir tīkls, kas neļauj kaķiem iekļūt smilšu kastē, bet ļauj ūdenim iztvaikot no tās.

a sandpit with a cat stop to cover the sandpit

Swing Hook BT

Šūpoļu Āķis BT ir āķis, ko ievieto cauri koka sijai un no otras puses fi ksē vietā ar uzgriežņiem. Šūpoļu āķis ir jo sevišķi noderīgs, ja Jums ir šūpoles ar atverēm viscaur augšējai sijai.

both swinghooks on the left side normal swinghook and at the right side the swinghook screw

Swing Hook LS

Vienkāršākais šūpoļu piestiprināšanas veids pie koka sijas ir ar Šūpoļu Āķa LS palīdzību. Āķim ir skrūves vītne, kas ļauj Jums to iegriezt koka sijā.

Rope Locks

Lietojot Jungle Gym Virves Slēdzi, Jūsu varat vienkārši un droši virvi pie šūpoļu piederumiem. Šūpoļu sēdekļi tiek piegādāti kopā ar Virves Slēdžu komplektu. Maksimālā slodze ir 70 kg.

climbing rope which is locked by using the rope locks

1-Step Ladder

Vēl lielākam rāpšanās priekam Jūs varat papildināt savu torni ar virvju kāpnēm vai 1 soļa kāpnēm Ideāli piemērots vecākiem bērniem.



the rope ladder in use with a 1-step ladder combined with a tower

Bucket

Drošs un jautrs veids kā pacelt kausu ar smiltīm vai rotaļlietām uz platformas un atkal nolaist lejā.



Image of the bucket in use combined with a tower

Rock Wall

Bērniem patīk rāpties augšup un lejup. Ar Klintīm Jūs varat izveidot aizraujošu rāpšanās sienu, pa ko Jūsu bērni var ierāpties savā tornī.

image on the left side of the climbing wall and the right sight of the tic tac toe in use

Tic Tac Toe

Jūsu torņa papildinājums ar spēli, kas ir viegli pievienojama jebkuram Jungle Gym tornim.

Slidkalniņi

Jungle Gym slidkalniņi ir pieejami dažādās krāsās un garumos. Katram tornim var izvēlēties savu slidkalniņu. Garos slidkalniņus var pievienot torņiem ar 1,45 m augstu platformu. Īsos slidkalniņus var pievienot torņiem ar 1.25 m augstu platformu. Dažiem torņiem platformu var iebūvēt abos augstumos.

overview of which acessories are included in the towers.